Go Back   Sonos Forums > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Oct 7th, 2011, 06:28 PM
gnarbles gnarbles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Default Bridge not connecting - Airport Express question

Just setting up my Sonos system. I have an Arris modem that connects to a Netgear 5 port Fast Ethernet Switch, from there I have one ethernet cable connecting to an airport express and one connecting to the bridge. I am unable to connect to the sonos desktop controller.

What do I need to do?

I bought the Netgear 5 port ethernet switch because the Airport Express only has one input. Is there a way to connect the Airport to the bridge?

Also, I have searched the forum and I am sure others have the same question but I cant seem to find the answer.

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old Oct 8th, 2011, 01:51 AM
ratty ratty is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2008
Location: Scotland
Posts: 14,305
Default

Welcome to the forums.

On the assumption that the Arris modem is just that -- a modem -- your Netgear switch is on the public (Internet) side of the Airport Express. Things won't work correctly at all.

You'd have needed to obtain a router with at least 2 LAN ports: one port for the AE (with the AE set to Bridge Mode) and one port for the Sonos.

In fact I'd suggest you return the Netgear switch and swap it for a router offering 3 or 4 LAN ports plus WiFi. You can then dispense with the AE entirely, or keep it on hand in case you later want to play music from portable devices through Sonos using Apple Airplay.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:16 PM.